Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Politik,Stad

Skategate i designstan

12 sep , 2012, 13.05 Tommy Pohjola

 

Skammen som känner inga gränser har nu drabbat den omtalade nya cykelleden Baana i Helsingfors centrum. I södra ändan av Baana finns pingisbord, en basketplan, löpbanor, bänkar och ett konstverk. Konstverket ”Helsinki” är byggt och placerat i omgivningen så att skateboardåkare ska ha nytta och nöje av den.

Omständigheterna är lite oklara men att döma av debattstormen på Facebook, jag menar det är verkligen en shitstorm som pågår där nu, har byggnadskontoret utan att diskutera ärendet med någon grävt upp asfalten runt konstverket och därmed gjort det omöjligt för skateboardåkarna att använda det som studsunderlag. Av diskussionen framgår också att det är invånarna i närheten som klagat på ungdomarna som för oljud.

I debatten påpekas vidare att Baana är en gammal järnväg. Där har alltså susat tåg med frakt till och från hamnen. Det ger lite perspektiv åt klagomålen om oljud, eller hur?

Av allt märkligt som Parkvakten läst om World Design Capital Helsinki är det detta som tar priset. Fast året är ungt, ju.

Kommenteringen är stängd.