Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Helsingfors,Politik,Stad,Trafik

Metrochefen

7 aug , 2012, 18.40 Tommy Pohjola

 

Chefen för metrotrafiken i Helsingfors är en doldis. Arbetsplats och telefonnummer och ett fotografi av Tapio Hölttä när han premieras för trogen tjänst. Det är i stort sett allt man hittar på nätet.

Men tydligen är han inte vem som helst. Tapio Hölttäs namn har på kort tid nämnts två gånger i landets största dagstidning, på nyhetsplats och i en ledare.

Jag skrev i april om hur metrochefen plötsligt fråntogs ansvaret för automatiseringsprojektet. Det som vd:n för Helsingfors stads trafikverk (HST) inte berättade var att Hölttä var en bromskloss som skulle bort. En annan person tog vid. Tapio Hölttä ställde många kritiska frågor om upphandlingen, automatiseringen och de nya stationerna både i Helsingfors och Esbo. Ja just det, som bäst grälas det om perronglängder.

Jag har talat flera gånger med Tapio Hölttä. Han gör så att säga inget nummer av sig själv och han aktar sig för att offentligt kritisera arbetsgivaren HST. En lojal man. I stället har hans medarbetare berättat om detaljerna kring metroförhandlingarna med Siemens. Det säger en del om atmosfären att möten om metrons automatisering hållits i konferensutrymmet bredvid metrochefens rum – utan att metrochefen bjudits in ens som åhörare. Det hävdas också att han till och med förbjudits att delta.

20120807-144315.jpg
See no evil hear no evil. Metropassagerarna fördes bakom ljuset om perronglängderna?

Kommenteringen är stängd.