Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Guggenheim,Helsingfors,Stad

Guggenheim lockade till mediekaféet i Forum

28 feb , 2012, 14.10 Tommy Pohjola

 

Med tanke på att antingen ”ingenting är sagt” eller att ”allt är sagt” var dagens Guggenheimdiskussion i Husis mediekafé i Forum riktigt bra. Debattörerna Kaj Forsblom, Ilona Anhava och Carl Gustaf Ehrnrooth grälade civiliserat, publiken uppfattade nästan allt och diskussionen både började och slutade på angiven tid.

Det kanske inte passar på nyhetsplats men här i bloggen är det  tillåtet med vitsord. Betyg delas ut för konstnärligt utförande i allmänhet och kroppsspråk i synnerhet samt muntlig framställning.

Som helhet får dagens debatt vitsordet 8,5 när vi använder den klassiska skolskalan 4–10. En klockren nia var på lut men drogs ned av dålig akustik, borden och stolarna som på ett störande vis går upp och ned i designkaféet Kauko och de ställvis osammanhängande frågorna eller påståendena från publiken.

Med tanke på att galleristen Kaj Forsblom i morse anlänt från Singapore gjorde han ett mycket vaket intryck. Det blir ett litet minus för egenskapen att ständigt avbryta folk som talar. Å andra sidan vägdes det upp av klart formulerade tankar och resonemang och ett artigt sätt. Vitsordet 9.

Galleristen Ilona Anhava får plus för att hon aggressivt men ändå lugnt ifrågasatte egentligen allt i Guggenheim Helsinki-projektet. Mumlandet om historielösa nyrika (adress: Guggenheims bakgrundskrafter) där på slutet av diskussionen ger ett minus i protokollet. Vitsordet 9-,

Konstsamlaren Garl Gustaf Ehrnrooth som är styrelsemedlem i Solomon R. Guggenheim-stiftelsen hade stålsatt sig inför kritiken och svåra frågor om motsättningar som kanske inte ens finns. Artig och lugn, tydlig och med en klar vision om vad han vill föra fram i debatten. Vitsordet 9+.

Publiken? Ni får 9,5. Bäst av dem som Parkvakten får ge vitsord åt.

Debattledaren Hbl-journalisten Annika Hällsten gjorde ett kanonjobb. Om inte statens regler om jäv förhindrade det skulle Parkvakten skriva in en tia här.

Vad är det där kaféet där stolar och bord flyttar på sig? Kolla den här videon!

Så vad var det som sades då? Läs mera i onsdagens Hbl!

Kommenteringen är stängd.