Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad,Trafik

Var är flugorna?

18 feb , 2012, 17.10 Tommy Pohjola

 

20120218-170959.jpg

Kreativ parkering är ett fenomen som kännetecknar många bostadskvarter i centrum. Bilden ovan är från Rödbergen men jag har sett likadana i Kronohagen, Ulrikasborg, Gardesstaden och Kampen. Alla bilägare har inte tid eller spade att gräva in bilen. Tvärtom finns det ju alltid tid och spade.

Snöhögarna för med sig en del gott också. Det är bra motion att hötta med skoveln. Och man umgås med okända ofta muntra människor. Som han som sade till mej i dag ”tulis jo kesä ja kärpäset”. Vi skrattade båda en stund och så fortsatte vi gräva på var sin sida av gatan. Man vet aldrig vad man hittar. Kanske en bil.

På vägen hem fotograferade jag en Saab cabriolet. Någon hade fäst en Post It-lapp på bilen. Lapp-Lennart (Lisa?) gillade färgen, tydligen. Ganska muntert även detta!

20120218-171014.jpg

Kommenteringen är stängd.