Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Stad

Ur bruk!

9 jan , 2012, 14.22 Tommy Pohjola

 
width=700

Det

Trasiga biljettautomater som också räknar besökarna är farliga. De kan användas emot invånarna. Det här kom jag att tänka på i dag när jag hade vägarna förbi konstisbanan i Berghäll. Har tidigare berättat om kaféföretagaren som tidigare hade lön för att också sälja Idrottsverkets inträdesbiljetter men nu förväntades göra det utan ersättning. Vilket hon vägrade.

Så in med biljettautomaten.

Bara det att maskinen inte fungerar. Andra veckan nu. Högsäsong.

Många har kontaktat Idrottsverket men inte fått svar. Varför är maskinen fortfarande trasig?

Grejen är den att den där apparaten också räknar besökarna. Nu när den inte gör det sjunker besökarantalet på Bragu trots att verkligheten är en helt annan särskilt en mild vinter som den här. Om nu någon tjänsteman fått i uppdrag att söka sparobjekt kan han eller hon presentera siffrorna utan att berätta om den trasiga biljettautomaten: Titta nu, ingen går till Braheplan längre, vi stänger skiten va och så klubbar politikerna igenom beslutet wam bang thank you maam.

Dessutom är det många skridskoåkare som köpt månadskort till konstisbanan. Helt i onödan tydligen eftersom hundratals personer går gratis in. Vad är signalen här? Har själv suttit i omklädningsrummet hur många gånger som helst och hört unga och gamla skratta åt biljettautomaten, typ varför skulle vi betala, det går ju inte ens att betala.

OK. Braheplan är bandy- och fotbolls-HIFK:s hemmaarena så nog ska det mycket till för att staden inte sköter om idrottsplanen. Men också föreningarna borde bry sig för de kan drabbas av förhöjda arvoden och hyror på grund av minskade intäkter på samma sätt som vi vanliga skattebetalare.

Har nu skickat ett mejl med frågor om mysteriet med biljettautomaten till Idrottsverket. Få se vad svaret blir.

– Hälsningar, Konspiratören

EDIT 11.1.2012
Idrottsverket svarar att biljettautomaten är tidvis ur funktion för att den har skut på slantar och mera slantar får man från bankerna som har öppet på vardagar. Vidare har biljettautomaten och besökarsiffrorna inget med varandra att göra.

Kommenteringen är stängd.