Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Folk,Grankulla,Guggenheim,Helsingfors,Miljö,Politik,Stad,Vanda

Guggenheim kommer

29 Dec , 2011, 13.40 Tommy Pohjola

 
Solomon R. Guggenheim-fondens ordförande Richard Armstrong besökte Helsingfors i januari då han berättade om villkoren för stadens medverkan.

Årets sista fredag. Då kommer den omtalade Guggenheimrapporten. Tror inte en endaste icke-publicerad utredning recenserats så omsorgsfullt som den här. Och om ingen deep throat i stadshuset dyker upp är det på den vägen vi fortsätter en dryg vecka till för rapporten är hemlig fram till tisdagen den 10 januari. Då blir papperen offentliga, på en storstilad pressinformation i Finlandiahuset.

Finlandiahuset. Låt oss titta lite närmare på den informationen.

Vilken överborgmästare skulle arrangera en storstilad medieträff i Finlandiahuset om det skulle vara tummen ner för detta prestigefyllda projekt?

Så gott folk, genom den här lilla excercisen där vi bearbetat knapp men dock befintlig information har vi fått fram en pangnyhet. Guggenheim kommer.

, ,

En kommentar

  1. Vilhelm Franck skriver:

    Nedanstående kommentar var avsedd för Gugge, inte designåret. Sorry
    De som sitter på pengarna och besluter, saknar självkänsla och tillit till det som skapas eller kunde skapas här hemma med egna krafter, om medlen som nu öri fråga användes för att bygga upp nationell konst. Att köpa ett USA-konsept för ”moderna konst&kultur” är en botten-notering, helt fånigt. Jämförbart är att Finlands nationsbyggarna på slutet av 1800-talet använt medel för att skaffa ”etablerade utländska konstnäers ”- verk, i stället för att skicka begåvade ungdomar ut på studieresor i världen. Då hade vi nu stått utan egen nationell konst. Lånta fjädrar gör ingen glad, om inte glädje över andras löje är i roande. Vilhelm Franck Tammerfors

Kommenteringen är stängd.