Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Stad

Som sagt, han är vår man

23 Nov , 2011, 16.26 Tommy Pohjola

 

Ville Relander. Jag har sagt det tidigare. Nu talar han om legendariska Meatpacking District på Manhattan, och jag tycker att det är kanon! I helvete heller ska vi sitta här och pynja med blyga och bleka garnnystan dagarna i ända. Let’s rock. Ännu om man skulle få partitorgets hemsida och alla pressmeddelanden på svenska…

Helsingin Tukkutori tiedottaa 23.11.2011 | julkaisuvapaa heti

Teurastamo herää henkiin

Helsingin Tukkutori avaa tänään tarjouskilpailun Teurastamon alueen viidestä ensimmäisestä tilasta. Haku on auki 16.1.2012 saakka. Tarjouskilpailussa painotetaan enemmän persoonallisia ideoita, kuin tarjottua vuokrasummaa. Esimakua tulevasta saadaan jo ensi syksynä, kun vanha teurastamon järjestelyhalli toimii designpääkaupunkivuoden ruoka- ja design –tapahtumien päänäyttämönä.

Tukkutori etsii nyt vuokrattaviin tiloihin yrittäjiä, jotka haluavat olla mukana luomassa ainutlaatuista uuden kaupunkikulttuurin kultakautta. Koska tilat vuokrataan siinä kunnossa kuin ne parhaillaan ovat, etsitään nyt yrittäjiä, jotka uskaltavat ajatella ”lihalaatikon ulkopuolelle”. Teurastamon esikuvina maailmalla ovat mm. Meatpacking District Manhattanilla ja Kødbyen Kööpenhaminassa. Aluetta kehitetään tulevaisuudessa aktiiviseksi jatkeeksi kaupungin muille tyylikkäille kulttuuritiloille kuten Kaapelitehtaalle, Korjaamolle ja Suvilahdelle.

”Ravintolapäivä ja Kalasataman konttiaukion kesä ovat mainioita esimerkkejä elävästä kaupunkikulttuurista. Toivomme, että konttiaukion vaikutus näkyy myös Teurastamolla rentona ja luovana tunnelmana. Uskon, että ihmiset ottavat Teurastamon avosylin vastaan”, kertoo Helsingin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö Ville Relander.

Helsingin kaupungin teurastamolaitoksena aikoinaan toimineet punatiiliset rakennukset muodostavat viihtyisän sisäpihan, jonka rouhea tyyli tullaan säilyttämään, kun alue tulevaisuudessa remontoidaan. Ensi syksynä neljän kuukauden ajaksi avautuva ruoan ja designin tapahtumatila tuo yhdessä nyt vuokrattavien tilojen kanssa teurastamoon täysin uutta verta. Noin 400 m²:n kokoinen tapahtumatila on auki joulukuun 2012 loppuun, minkä jälkeen se laajenee entisestään.

,

Kommenteringen är stängd.