Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Politik,Stad

Nej nej nej nej

17 Nov , 2011, 09.17 Tommy Pohjola

 

Det här är en favorit i repris. Eller favorit och favorit. För en tid sedan skrev jag om en rad förslag som lokalpolitikerna i Helsingfors gjort inför budgetförhandlingarna. Somliga var förnuftiga och skulle ha kostat skattebetalarna närmast besväret. Men det var nej nej nej till allt och Antecknas i protokollet, locket på.

I går föreslog Tuomas Rantanen (Gröna) att när man nu en gång ändå renoverar och bygger om i Östra centrums köpcenter så skulle där också startas en ny saluhall med sån där kul etnisk och ekologisk vinkling. Lite som Hötorgshallen i Stockholm, alltså. Som är mycket populär bland invånarna och ditresta finländska kryssningsresenärer.

Bra idé! Det är i östra delarna av Helsingfors som de flesta Helsingforsare med invandrarbakgrund bor. Östra centrum är också en logistisk knutpunkt. Förbindelserna är bra både för köpmän och kunder.

Men det här hann stadens representanter redan skjuta sank. I dagens HS säger de att idén är svår att förverkliga.

Gudarna, ge de här människorna kraft att testa och gå över gränserna och bryta mot konventioner och fördomar.

Och du Tuomas Rantanen, kämpa på.

,

Kommenteringen är stängd.