Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Stad,Trafik

Harry med eller utan y

1 Nov , 2011, 14.29 Tommy Pohjola

 

Det är inte alls konstigt att tomheten knäckte Hjallis. För ända sedan Arenan öppnade för snart 15 år sedan har jag undrat hur någon kan trivas i en så dåligt planerad miljö. Det är härifrån som affärsmannen Harry Harkimo styr sitt imperium. Eller i alla fall finns här ett av hans huvudkontor.

Det är inget fel på själva hockey- och konsertarenan men logistiken runt omkring är tredje världen. Infartsvägarna till hallen är som nålsögon och varför ligger tågstationen inte precis under eller intill arenan i stället för ett hundra meter bort?

Det är som om ingen funderat på förbindelserna till och från Arenan när den byggdes. Huvudsaken att rinken blir klar!  Det säger en del om planeringen av hela området i Böle att Hartwall Arenans stora parkering står för det mesta tom på dagarna.

Nu ska det bli ordning också på den här sjukt irriterande och inte helt betydelselösa detaljen. Skyskrapan invigs enligt planen 2015: Bostäder, restauranger, shopping, tevestudior, idrottsanläggningar – här finns allt och det är inte anspråkslöst. En självklar slutsats är till exempel att tågen i fortsättningen stannar också precis vid Arenan och skyskrapan. Eller?

På tal om detaljer. Nyheten om Hjallisskrapan har naturligtvis väckt stor debatt på olika mediers webbplatser. Jag skummade hastigt igenom ett antal diskussioner. Ser att man i vår egen spalt grälar om stavningen av Harry. Med eller utan y, det är frågan.

, , ,

2 kommentarer

  1. Tommy skriver:

    Nä inte är det alls hårklyveri för du har rätt. Tiden flyger och så vidare. Rättar genast!

  2. Kuittsa skriver:

    Lite hårklyveri, men ändå. Arenan invigdes väl 1997 inte 2001. Eller spelades Hockey-VM på ännu ogjuten betong?

Kommenteringen är stängd.