Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Miljö,Stad,Trafik

Godspeed, Trafikverket!

2 okt , 2011, 21.30 Tommy Pohjola

 

Jag har precis skrivit rubriken ”Se upp för nödutgången” i en artikel som ingår i morgon. Normalt skulle man skriva ”se upp för tåget”, eller hur? Artikeln handlar om Brändö metrostation som öppnade i sommar efter att den först renoverats med stora besvär och dyra pengar.

Nödutgången i fråga har byggts med tanke på framtidens kortare (och förarlösa) tåg. De tas i bruk tidigast 2014. Då finns inget behov att gå fram till den bortersta ändan. Men fram till dess – det är inte så att det aldrig är någon som tvingas passaera det stora trapphuset för att stiga av den sista vagnen eller, på andra sidan perrongen, hoppa i den allra första.

  • Frågan om passagerarnas säkerhet: Om och när någon blir under tåget precis vid den nya nödutgången därför att perrongen är så smal kommer Trafikverket att drabbas av ett imageproblem av VR:s rang. Nej större.
  • Det tillfälliga i ett tre-fyraårigt arrangemang och tummandet på egna bygganvisningar, låt vara att projektet godkänts av Räddningsverket?

Läs mera i måndagens Hbl!


, ,

Kommenteringen är stängd.