Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Politik,Stad

Tillträde förbjudet

12 sep , 2011, 15.50 Tommy Pohjola

 

Cirka 6 kilometer öster om Presidentslottet finns en oas som är sluten för de allra flesta Helsingforsbor. Man behöver känna någon invånare eller uträtta något officiellt sanktionerat ärende som exempelvis delta i en repövning för att militärpolisen ska öppna portarna till Sandhamn.

Det finns skäl till varför Försvarsmakten finns i Sandhamn. En titt på kartan räcker. Och det finns argument för att öppna Sandhamn för civil rekreation. Titta bara på stadsfullmäktig (Saml) Jarmo Nieminens naturfilm. Nieminen är för övrigt ex-soldat…

Men en film, hur bra den än är, är ändå bara en film. Smälter som bäst verkliga intryck, dofter, ljud och färger som jag samlade på mig på Hemligt Uppdrag förra veckan. Mera om det och käftande om behovet att öppna ”Sandis” för allmänheten i papperstidningen i slutet av veckan!

, ,

3 kommentarer

  1. Tommy Pohjola skriver:

    Nog tycker jag att det är bra om man kan motivera saker och ting. Och i Sandhamn kan man. Läs tidningen på söndag!

  2. gäst skriver:

    det finns inget behov att öppna några som helst militärområde för offentligheten. Människor tycker att områden som försvarsmakten har är fina och alla vill ha en del av tårtan. För det första områden är fina och det är försvarsmaktens förtjänst….Soldater städar….civiler inte.

    För det andra har inte civiler nåt att göra på försvarsmaktens områden och det skall inte behöva motiveras på något sätt. Där finns en skylt som säger STOP. Den skall aldrig tas bort. Områden som man vill komma in på har funnits i många tiotals år. I flesta fall långt före de som GNÄLLER….föddes.

Kommenteringen är stängd.