Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad

Att hur tänkte de?

4 jul , 2011, 17.58 Tommy Pohjola

 

Vilken kalaständning gärningsmännen och gärningskvinnan måste ha fått. Läser polismeddelandet (se nedan) om facklan på Fredriksgatan eller mordförsöket som brottet nu i kväll rubricerats som och försöker klura ut hur den där rusiga tankesmedjan resonerat. Och jag kommer ingen vart.

Aamulla 4.7 klo 07.24 poliisi sai ilmoituksen, että Frederikinkadulla on raitiovaunupysäkillä sytytetty mies palamaan. Tapahtuman tutkinnasta tiedotetaan tässä vaiheessa seuraavaa: Poliisi on saanut rikokseen liittyvän valvontatallenteen, josta on selkeästi nähtävissä tapahtuman kulku. Tallenteen ja muutoin hankittujen selvitysten perusteella on todettavissa, että pysäkkikatoksessa nukkumassa olevan miehen päälle kaadetaan palavaa nestettä ja tämän jälkeen hänet sytytetään tuleen. Sytytystapahtumaan osallistuu kaksi miestä ja nainen, jotka poistuvat teon jälkeen. Miehen vaatteet syttyvät kauttaaltaan palamaan ja häntä yritetään useiden paikalle tulleiden henkilöiden toimesta sammuttaa. Liekit saadaan hallintaan vasta vartijoiden toimesta, jotka sammuttavat tulen sammutinta käyttäen.

Tapahtuman uhri, 44-vuotias mies on saanut erittäin vaikeita palovammoja ja hän on erittäin vakavassa tilassa sairaalassa. Häntä ei ole asian johdosta voitu puhuttaa. Rikosta tullaan todennäköisesti tutkimaan murhan yrityksenä, koska tallenteelta nähtävässä tapahtumassa on vahvoja piirteitä erityisestä julmuudesta. Varmuudella voidaan todeta, että ilman ulkopuolista sammuttamista mies olisi menehtynyt.

Rikoksesta epäiltyinä on otettu tänään kiinni 29- ja 34-vuotiaat miehet sekä 27-vuotias nainen. Heitä ei ole toistaiseksi voitu kuulustella heidän humalatilastaan johtuen. Rikoksen motiivista ei tästä syystä voida lausua mitään arvioita.

Kommenteringen är stängd.