Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Politik

Valflipp & flopp: Topp 3

11 apr , 2011, 19.46 Tommy Pohjola

 

1) Laturi räddar Sinnemäki. Direktsändning i Yle. De Grönas ansikte utåt Anni Sinnemäki får frågan om hon vägrar gå med i en regering med Sannfinländarna. Mycket svår sits! Hon vill svara ja men vet att det är ett löfte (eller hot) som hon kan få äta upp dyrt om och när Timo Soini cashar in. Då rycker vapenbäraren och krigsskalden det vill säga partisekreteraren Panu Laturi in. Han ger det där löftet. Och så har Sinnemäki och kanske hela partiet, borträknad då Laturi, kommit undan.

Panu Laturi pelasti taitavasti Sinnemäen hallituskumppanisekoilun TV1:n vaalitentin lopussa. Well done, Panu! – SDP:s partisekreterare Mikael Jungner  twittrar 7.4

2) Sannfinländare utnyttjar tiggare som valarbetare. Juhani Mönkkönen kom på en briljant idé. Han ställde pappskyltar med kandidatnummer och lite text bredvid de rumänska romerna på Norra Esplanaden i Helsingfors. Det framgick aldrig hur mycket han betalar tiggarna i lön.

3) Man i skottsäker väst stormade valstuga. Det är fortfarande oklart varför karln som blev tokig på vad han tyckte var en misstänkt fotograf i Uleåborg också bar skottsäker väst.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.