Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Stad

Gamlas: Revisited

11 apr , 2011, 11.44 Tommy Pohjola

  Gallery

Pubdörren går i ett. Klockan är lite drygt nio på måndagsmorgonen. Köpcentrets två pubar har precis öppnat men det är redan fyra fem män ute på tobak. Sedan så finns det också dåliga sidor med Gamlas gamla köpcenter. Det är fult. Å andra sidan ska ett köpcenter som fötts när obygden flyttade in till neonljusen representera betongelement-eran. Det är ett världsarv.

Jag körde i morse tillbaka till Gamlas. Körde! Trots att det går bussar i skytteltrafik dit. Somliga grejer som man kånkar på är lite för besvärliga att bära in och ut i bussar. Så är det bara.

När jag konstaterat att ”nya” Prisma står kvar och förra veckans partyrsel avtagit dramatiskt rattade jag kärran till The Good Ole Mall ett stycke därifrån. För att jag lovade i föregående dagsboksanteckning, och för at jag är nyfiken. Det är för övrigt en bra egenskap hos människor och myror.

Jag gick ett varv och rev i alla dörrar. Apotek, blombutiken, kiosken, pubarna. Öppet. På andra sidan verkstäder och garage. En stor parkering på båda sidor av byggnaden. Hela skönheten är byggd så att säga mitt i byn och på högsta kullen dessutom. Så här års luktar det hundbajs men det gör det överallt. Även i Ulrikasborg. På avstånd hör man rusningstrafikens gummidäck nöta asfalten in till stan.

Bra start på veckan.

, ,

Kommenteringen är stängd.