Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad

Helt för egen maskin

5 apr , 2011, 13.46 Tommy Pohjola

 

Tiggarna får lokalpolitikerna att riva sig i håret.

Äntligen. Sannfinländarnas väljarstöd dalar. Och för det har inte behövts någon särskilt granskande journalistik. Partiets kandidater gör det helt själv.

Några exempel. På veckoslutet berättade vi om diplomingenjören som ser det som världens naturligaste grej att utnyttja rumänska tiggare som valarbetare. Samma man har utlokaliserat sitt valarbete till Bangladesh. I dag får man läsa om polisen som gör reklam i porrkanalen.  Tidigare var det det där, kanske främst interna, grälet om kulturbiten i partiprogrammet, ordförande Timo Soinis flummande kring abortfrågan och energipolitiken och nu senast hans villkor för regeringsmedverkan.

Draget till Arkadiabacken är sådant att somliga gör vad som helst för att hinna med. Det är stundvis bra underhållning men också trist verklighet.

Mellanbetygen delades ut på förmiddagen. Folk har vaknat. Många väger en i och för sig motiverad men icke-testad proteströst mot notan som med säkerhet kommer om 12 dagar.

Som vanligt är det många andra som drar nytta av situationen. Socialverket i Helsingfors och beslutsfattarna i stadshuset till exempel, de drar en suck av lättnad. En dag utan tolv tiggare i rubrikerna!

, , , , ,

2 kommentarer

 1. Tommy skriver:

  Hej Sofia,
  Näe jag tror inte det finns ett enda parti som ”tagit i med kraft”, enskilda politiker har jag däremot nog sett göra det. Nils Torvalds, Thomas Wallgren och Paavo Arhinmäki är några.

  Hoten mot all de där människorna du nämner finns redan. De förekommer i notiser och enskilda nyhetsreportage – än så länge. Jag är rädd att det kan bli värre.

 2. Sofia skriver:

  Hej,

  Du skrev riktigt intressanta reportage om segregationen i Helsingfors.
  Vilket parti tycker du har tagit tag i detta problem redan nu med kraft? Alternativt vill ta tag i detta med klara, tydliga handlingsplaner?

  Eller kommer tidningarna i Finland snart också fyllas med artiklar om brinnande bilar i utsatta områden, stenkastning mot polis och brandpersonal, hot mot sjukhuspersonal, hot mot domare,hot mot vittnen, ungdomsrån osv .
  Saker som blivit vardagsmat i Sverige.

  Det multikulturella samhallet kommer med ett ganska høgt pris tycker jag. Något den granskande journalistiken i Finland i viss mån missat?

Kommenteringen är stängd.