Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Folk,Grankulla,Helsingfors,Kyrkslätt,Miljö,Politik,Sibbo,Stad,Trafik,Vanda

Helsingfors sak är svår

24 mar , 2011, 17.56 Tommy Pohjola

 

Aila Helminen, Milla och Maija trivs i förorten Malmgård.

Det var närmare 50 dagar till riksdagsvalet när vi skrev den första artikeln om segregation i Helsingforsregionen. Del 2 någon vecka senare var en intervju med en av den nya riksdagens nyckelspelare. Tredje biten handlade om polisen och ungdomar. Vi avrundade med vardagen i Malmgård, en av de utpekade förorterna.

Beslutsfattare, forskare, myndigheter, lärare och invånare. Alla var med. Alla är överens. Det finns problem och problemen kan fort bli värre. En del kolleger och politiker har ändå valt att peta ärtor i näsan. Statsministern har inte.

Mari Kiviniemi (C) lyfte fram invandrarna och inkomstklyftorna i huvudstaden på onsdagen när hon sparkade igång sin valkampanj. Jag tycker det är en klar markering. Helsingfors välbefinnande är hela landets sak också när det går dåligt och kanske speciellt då. Metropolpolitiken ska diskuteras före riksdagsvalet söndagen den 17 april.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.