Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Folk,Grankulla,Helsingfors,Kyrkslätt,Miljö,Sibbo,Stad,Trafik,Vanda

The Botten is inte nådd

9 mar , 2011, 11.26 Tommy Pohjola

 

Rusning på Västerleden en valfri dag.

Smärtgränsen. När kommer den emot? Frågan är aktuell nu när priset på bränsle (bensin) är runt 1,60 euro per liter. Det är mycket men inte nog för att det ska synas i morgonrusningen på Helsingfors infartsvägar. Enligt rapporter från vägen verkar trafikmängderna ”normala” det vill säga det är många bilar och dessutom bara föraren i dem. Bra förstås att det är en förare i dem…

Det som kan förvåna en sporadisk betraktare förutom bensinpriset är att så många väljer bort kollektivtrafiken. Med hjälp av den utomordentligt snärtiga gratis-Appen (svengelska för program) Reseplaneraren, som också finns att få för just din smartttelefon, är det busenkelt att pricka in bussen eller tåget in till stan. Jag vet, infartsparkeringarna kan vara ett helvete de också om de är dimensionerade för alltför få fordon.

Men att kanske nu äntligen ge dösän och zugen en chans, när bensan ändå är så dyr?

Kommenteringen är stängd.