Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Folk,Helsingfors,Politik,Stad

I skuggan av Idrottsverket

8 mar , 2011, 14.28 Tommy Pohjola

 

Drumsö IP söndagen den 5 mars 2011.

Om en knapp timme samlas Idrottsnämnden för en debriefing om Braheplan. Ärendet finns inte på föredragninsglistan antagligen för att det är ett anti-ärende. Beslutet att stänga en av de största och mest besökta konstisplanerna i Helsingfors fattades av tjänstemännen för flera veckor sedan. Det är full vinter därute men servicemaskineriet på Braheplan är nedkört. Kritiken har varit därefter, men det kommer nya vintrar och därför är det bra att lokalpolitikerna diskuterar öppettiderna.

Det är inte helt billigt att hålla i gång en konstisbana. I ”Bragus” fall handlar det om 15 000–20 000 euro för de två extra veckorna som man nu strök. (Naturisbanorna stänger officiellt sista februari, också det ett beslut som skridskofantaster kritiserar.) Är det mycket skattepengar får var och en avgöra själv men på något sätt känns Idrottsverkets iver att hålla fast vid särskilda datum i stället för att titta ut genom fönstret galet.

Pengar är inte det enda som Idrottsverket har brist på. Också manskapet behövs på annat hål. Samma personal som sköter om isbanorna ska också förbereda sommarsäsongen. Frågan är var och hur och i februari–mars?

I dag är det fastlagstisdag. Pulkafolket har fest. Men vill man åka skridskor går det fortfarande bra på Järnvägstorget. I Esbo var båda rinkarna i Alberga i prima skick i går kväll, vilket gör hockeyspelarna glada.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.