Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Stad,Trafik

Metro Metro

8 feb , 2011, 13.45 Tommy Pohjola

 

Skyltningen är ett evigt diskussionsämne i Helsingfors. Gatornas namn, hållplatser och till och med gåslevern på Stockmann ska stavas på svenska. Nåja, det sistnämnda är förstås upp till företaget i fråga men annars har vi regler för sådant här. Brukar fungera alldeles utmärkt men ibland får man skratta hjärtligt åt översättarnas grodor.

Bilden ovan är från stationstunneln. Humor. Man kan kanske utgå från att den ena texten är finska men sedan då? Svenska eller exempelvis tyska eller portugisiska? Man kan ju stå timmar och grubbla över sånt här och – missa tåget!

, ,

3 kommentarer

  1. Johan skriver:

    Jag ser inget fel i den skyltningen då ögat vänjer sig vid att den nedre texten är den svenska.

  2. Tommy skriver:

    Det är precis vad Skyddspolisen säger!

  3. Micmic skriver:

    Du har för mycket tid att fundera.

Kommenteringen är stängd.