Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Folk,Grankulla,Helsingfors,Kyrkslätt,Politik,Sibbo,Stad,Vanda

Vi och dom

3 feb , 2011, 15.53 Tommy Pohjola

 

Stadsdirektör Jussi Pajunen ringer viktiga samtal. Hyvinge är ingen orsak att låta bli.

En hel förmiddag utan att någon nämnde Guggenheim! Eller skällde på medierna! Vanda, utredningar, sammanslagningar, ekonomi, svartjobb och riksdagsvalet – de förekom däremot i så gott som varje anförande.

Som jag tidigare berättat har lokalpolitikerna (och en hel del tjänstemän) i Helsingfors tagit bussen till Hyvinge. Strategiseminariet är snart över för i dag. Fritidsaktiviteterna tar över. Lite som på en Sverigebåt.

Sådana här tillställningar är kraftansträngningar för samtliga inblandade dvs arrangerande föreningen och de förtroendevalda. Det är inte många om någon alls lokalpolitiker som sysslar med stadsfullmäktige på heltid. Därmed inte sagt att folk inte skulle ta sin uppgift på allvar, tvärtom. Det är lite som att spela hockey i HIFK och Jokerit, eller fotboll i HJK – i huvudstaden har du jämt många ögon på dig. Pressen är stor. Flummare och fuskare åker direkt på penalty.

Seminariet i Hyvinge har i dag påmint ett väckelsemöte. Politikerna är oavsett parti besvikna på samarbetet i huvudstadsregionen. Och nu borde något göras fort för det är riksdagsval alldeles strax. Nya regeringen kan hitta på vad som helst, ju.

Kanske Åbo blir huvudstad igen?

Kommenteringen är stängd.