Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Politik,Stad

Läktaren: banderoller och brandfacklor

28 jan , 2011, 13.55 Tommy Pohjola

 

Just som jag tryckte i väg föregående inlägg fick jag syn på det här. De som ansvarar för säkerheten har förbjudit hemmalagets tifos dvs banderoller och flaggor för att de ”äventyrar brandsäkerheten”.

En liten men synlig grupp Jokeritfans har de senaste åren utmärkt sig i FM-ligan närmast genom att bli utslängda på grund av läktarbråk från olika ishallar. Nu är Ultras Jokerit nedlagd sedan oktober 2010.

Motiveringarna upplevs så grumliga och anno Hedehös att Jokeritfansen genomför en protest mot Vinterklassikerns trygghetsminister Leo Vilkka och alla andra som ”motarbetar läktarkultur”. Det är trist att protesten det vill säga utmarschen genomförs just i kväll när Jokerit möter HIFK i Hartwallarenan. Besvikelsen drabbar alltså hemmalaget som enligt uppgift hjälpt fanklubben med alla arrangemang kring nästa veckas hockeyfest på Stadion, även tifos, och alla tio tusentals åskådare på Stadion om en vecka.

När man läser rapporten om hur det gick till när banderollerna förbjöds är det svårt att inte misstänka att Jokeritfansen nu får betala för gammal ost. I så fall är det bara barnsligt.

Titta på bilden. Det är våren 2009, Hertha Berlin spelar hemmamatch i Bundesliga på Olympiastadion i Berlin. Slutsålt som vanligt och 80 000 pers på läktaren, många med både cigg och öl i näven. Banderollerna som viks upp där i ena kortändan skulle vara förbjudna enligt Helsingforsregeln.

, , ,

Kommenteringen är stängd.