Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Miljö,Stad

Monsterplogen

21 Dec , 2010, 15.01 Tommy Pohjola

 

Stod i morse en lång stund i korsningen av Kalevagatan och Fredriksgatan och stirrade på en 12 meter lång plogbil. Den där korsningen är inte som en helikopterplatta på Malms flygfält utan  en ganska liten ruta kantad av trafikljus och trafikskyltar.

Titta på bilden. Tolv meter plogbil.

Och jag lovar att den där föraren skulle ha kunnat vända den på ölflaskans kapsyl.

Det var också i övrigt en ganska imponerande föreställning. Först vinschades fordon som var i vägen fort bort, sedan kom monsterplogen och efter det ett par mindre traktorer och så lastbilarna. Operationen omtalas inte utan orsak av militärjargong.

Alla är inte nöjda. Byggnadskontorets telefonväxel är nerringd av sura stadsbor och även Parkvakten inhämtar regelbundet informationer om misslyckade plogningar. Bilister som är irriterade över ”försvunna” fordon är en sak, invånare som är bekymrade över gatstumpar vars plogning ständigt verkar bli på hälft en annan.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.