Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad

Resereportage i tre delar

8 Dec , 2010, 21.07 Tommy Pohjola

 

När festen är över kommer notan.  Eftersom reseskildringarna som stadshuset begärde förra veckan och som inte saknar Kafkainslag nu klockats in hos registratorn är de till allra största delen offentliga handlingar och därmed tillgängliga för intresserade stadsbor.

Men du behöver inte ens gå ut. Bara klicka här (del 1), här (del 2) och här (del 3). Vips har du alla 27 dokumenten på datorskärmen. Läs själv! Små strykningar har gjorts av kanslisterna, med hänvisning till offentlighetslagen. Texterna är på finska.

I och med att den mest utpekade tjänstemannen har pensionsåldern inne beviljas han säkert den avgång som han ansökt om. Därmed lägger sig dammet. Kanske. Återstår känslan av unket 70-tal och därmed en inte helt märklig plump i protokollet över genomförd branding – så gjorde man förr, Ho Ho Ho! – samt frågan var den EGENTLIGA rapporten det vill säga orsaken varför man skickade en delegation till Balkan samt vilka knivskarpa slutsatser som drogs vid Salutorget av denna fact finding mission.

, , ,

Kommenteringen är stängd.