Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Miljö,Stad

Vatten och vind på Drumsö

2 Dec , 2010, 14.48 Tommy Pohjola

 

Likheterna med Arecibo är uppenbara men sådär är det med många vattentorn i Finland. De ser ut som svampar och allihopa kunde bra riggas för jakten på utomjordingar nu när de ändå tas ur bruk och många medborgare förlorar nattsömnen på grund av en utdragen politisk debatt.

Nu tar diskussionen om det rivningshotade Drumsötornet bokstavligen tagit ny skruv. Delar här med mig av ett anonymt läsartips (klicka på bilden för att förstora). Skissen visar hur man på toppen av vattentornet monterar en vindturbin. Vips förvandlas tornet till en vindmölla. Förmodligen är det ganska miljövänligt.

Och det utesluter absolut inte ett ET-teleskop.

, , ,

Kommenteringen är stängd.