Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Folk,Grankulla,Helsingfors,Kyrkslätt,Politik,Sibbo,Stad,Vanda

Så länge kalendern är egen

24 Nov , 2010, 16.07 Tommy Pohjola

 

Skattebjörnens stora smutslurviga tassar når alla. Även skolelever ochh föräldrar som skramlar ihop för lägerresor. Säljer man toappapper eller djupfrysta bakelser för att finansiera utflykten – då kan man i efterskott tvingas betala skatt på försäljningsvinsten. En sådan tvist är aktuell i Savolax. Det handlar om ett nytt prejudikat som drabbar möjligtvis hundratals skolor och föreningar.

För fyra år sedan bestämdes att eftersom grundskolan är kostnadsfri ingår också eventuella lägerskolor, utflykter, skidresor och vad det nu kan vara i läroplanen. Alla åker med eller ingen åker.

Sedan dess har företagsamma elever, lärare och föräldrar drygat ut exkursionskassan med försäljning av just toapapper och olika bakverk. Fenomenet är bekant på Facebook där handeln är livlig.

Det är just detta ”handeln” som är problemet, enligt skatteverket. Det är okej att sälja egentillverkade väggkalendrar men inte wc-papper och bakverk som man först köpt hos grossisten. För då konkurrerar man med andra näringsidkare och det är inte okej.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.