Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Politik,Stad,Trafik

Byggplats Roban

8 Nov , 2010, 13.16 Tommy Pohjola

 

Fullt upp. Parkeringsövervakningen hinner inte till på Stora Robertsgatan.

Fullt upp. Parkeringsövervakningen hinner inte till på Stora Robertsgatan.

Rena rama vilda västern i Rödbergen. Så rubricerar helgens Helsingin Uutiset ännu en artikel om Stora Robertsgatan.

På gågatan råder ett mentalt och fysiskt förfall. Många varuleverantörer och privatpersoner respekterar trafikbegränsningarna. Ännu fler gör det inte. Och så denna övervakning som det inte finnas pengar till och förresten, varför måste det alltid vara så jädrans mycket övervakning för att saker och ting ska fungera på ett civiliserat sätt?

Beläggningen är i risigt skick, folk står och urinerar på de stackars få träden som fortfarande segar upp mot himlen. Parkbänkarna har någon stulit eller bara söndrat. Trafikskyltarna blir påkörda titt som tätt och ligger på marken.

”Gågata”.

Man får verkligen omge ordet med citationstecken.

En av invånarföreningarna i området har påtalat olägenheterna hos staden, som reserverat renoveringspengar för Stora Robertsgatan till åren 2011 och 2012. Men byggarbetena har flyttats fram som en sparåtgärd tills ingen vet när.

Vore synd om Helsingfors äldsta (1985) gågatas in- och utfarter måste förses med spärrar som mest påminner om dem man hittar i försvarets skjutområden, vilket också är ett förslag. Alltså fatta det.

Det är ett förslag i 2010-talets Helsingfors att en gågata helt enkelt behöver bommas in. Elstängsel! Väktare! Poliser!

,

En kommentar

  1. Sebastian skriver:

    Gör om gågatan och släpp bilarna tillbaks! Gågata är patetiskt. Esplanaden, diverse köpcentrum och tunnlarna i centrala Helsingfors fungerar bättre som gågator. Är det så jävla svårt att inse faktum? Roba som gågata fungerar inte. Var så snälla och sluta gråta. Vi avslutar detta projekt i lik linje med flera andra misslyckade 80-tals byggprojekt genom att bygga om och korrigera fel.

Kommenteringen är stängd.