Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö

Ordning på bajset

10 maj , 2010, 21.08 Marianne Sundholm

 

Såg att någon i protest stuckit färggranna små drinkparasoll i hundbajset som ouppfostrade hundägare lämnat efter sig längs Tokoistranden. Besparar er från bild men vill i stället applådera Koirankakkaroskis.fi, där man kan beställa dekaler att klistra på sitt sopkärl för att meddela förbipasserande hundrastare att det är fritt fram att slänga hundbajspåsen i just den tunnan. Sidan har också en karta som visar var dessa klistermärkesförsedda soptunnor nu finns, och de är spridda över hela landet. Ett enkelt sätt att göra det lätt för folk att städa efter sig, tycker jag, och det tycker uppenbarligen många andra också för klistermärkena har sålt slut på ett par veckor! I väntan på fler kan man ladda ner och skriva ut en bild själv.

, ,

Kommenteringen är stängd.