Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Politik

Planläggningsöversikt, åch!

2 apr , 2010, 12.35 Marianne Sundholm

 

Den här tiden på året brukar stadsplaneringskontoret förse stadens invånare med i allra högsta grad spännande post, nämligen årets planläggningsöversikt! Jag är väl inte den enda som är perverst intresserad av den? Jag blir riktigt på riktigt ivrig av att bläddra i den och se ett Helsingfors med husbåtar vid Djurgårdsviken, metrostationer i Tölö, gågator och för allmänheten öppna innergårdar kring Senats- och Salutorget, spetsiga scifitornhus i Böle och stora gräsbelagda parker i de nya bostadsområdena Fiskehamnen och Busholmen. Tyvärr får man ju vänta många långa år innan planerna hittar igenom det stora pappers- och tillståndskriget och slutligen förverkligas, men det är ändå roligt att drömma.

Har du missat planläggningsöversikten (som kanske borde ha ett sexigare namn så man inte behövde skämmas och läsa den i smyg?) bland dina reklamblad så kan du ladda ner den som pdf här.

Kommenteringen är stängd.