Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö

Helsingforsnostalgi

31 mar , 2010, 20.22 Marianne Sundholm

 

Parkvakten kan efter ett besök i dag rekommendera Ateneumutställningen Onerva – stadens kvinnor som öppnade förra veckan (läs Philip Teirs intervju med utställningens kurator här!). Utställningen är intressant främst för det kvinnoperspektiv som författaren och kritikern L. Onerva ger på kulturlivet här för hundra år sedan (då kvinnor till exempel inte fick besöka Kapellet eller de flesta andra restauranger och kaféer utan manligt förkläde) men den är värd ett besök redan för de bilder, kartor och tidningsurklipp som visar upp Helsingfors på 1910-talet.

Nästa musembesök för mig blir Signe Branders bilder på Villa Hagasund som jag redan trodde jag hade missat, men utställningen har på pubilkens begäran förlängts från mars till augusti. Dit, alla Helsingforsnostalgiker!

Kommenteringen är stängd.