Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö

Snö till isbjörnarna

11 feb , 2010, 16.05 Tommy Pohjola

 

Någons kyliga flyttlass.Ett och annat argt skådespel har utspelats på Helsingfors gator de senaste dagarna. Bilisterna surar när parkeringsplatserna försvunnit under snön, snöröjarna är förbannade när folk fullständigt skiter i varningarna om snö och is som faller ner från hustaken. Disponenterna river sig i håret när snöräkningarna droppar in och så vidare.

I Gamla kyrkans park är det tyst. Men snöprotesten, egentligen ett konstverk, är desto tydligare. Någon har burit dit en hög papplådor och fyllt dem med snö. På några av papplådorna finns adresser. ”Hem”, ”till oss” och ”till isbjörnarna”. På en annan låda står det ”Släng inte!”

Nähäpp. Släng inte.

Papplådorna har fått stå orörda några dagar nu. Få se om konstnären avslöjar sig innan parkväktarna (inte jag, inte vi!) för bort installationen.

Kommenteringen är stängd.