Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Och sedan tar vi Vanda

21 mar , 2009, 22.23 Tommy Pohjola

 

First we take Sibbo. Och sen tar vi Vanda.

Ungefär sådär är det nu. För i och med att stadsstyrelsen i Helsingfors på måndag välsignar en samgångsutredning är det nog bara frågan om några år tills Vanda + Helsingfors = sant. Närmare bestämt 1.1.2013, som Hbl skrev i dag.

Sossarna i Vanda är väl lite på tvären, kanske mera för att det hela ser ut som en samlingspartistisk konspiration än en rationell plan. Många ser i alla fall fördelar till exempel när det gäller markanvändning, trafik och alla möjliga andra investeringar. På minussidan är Vanda stads trängda ekonomi – Helsingfors tvingas kanske höja skatterna om fusionen blir verklighet.

Men hur går det med invånarnas medbestämmanderätt? Den ska man vara orolig för men det finns ju större städer där vardagen ändå fungerar: Berlin, Stockholm, New York…

, , , ,

En kommentar

  1. Monica skriver:

    Javisst är det underbart… det bästa jag har hört hittills är i alla fall Pajunens uttalande om att det vora så fint om landets största hamn dvs Nordsjö och vårt största internationella flygfält skulle ligga i samma kommun för då fanns det inga barriärer. Trafiken skulle fungera bättre mellan de stora logistik cnetralerna i Vanda och hamanen också osv.
    Konstigt, jag har inte sett till några murar tvärs över Ring III:an nu heller…

Kommenteringen är stängd.