Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Grattis Stupido!

19 mar , 2009, 16.02 Tommy Pohjola

 


Jo, det låter som en Dressman-reklam i tv. Ni vet, ”Grattis Muonio! Grattis Järvenpää! Grattis Ekenäs!” Men skivaffären Stupido Shop på Stora Robertsgatan har faktiskt födelsedag i dag och då är det läge för ett utropstecken och blogginlägg.

Stupido som kämpar tappert och av allt att döma framgångsrikt mot skivbranschens dödsryckningar startade som ett skivbolag 19.3.1989. Första släppet, sjutummare nr 001, var en omedelbar hit på båda sidor av Finska viken. Och fortfarande är det kul att lyssna på J.M.K.E:s ”Tere Perestroika”.

En annan kul grej är att det händer saker också på gågatan där Stupido ligger. I dag till exempel stod det ett fyllo i Fredriksgatans ända som skrek för fullt att finländarna är ena riktiga arsel och att han minsann kan lämna landet när som helst. Upprepade gånger. När han kippade efter andan kunde närmast sörjande, inklusive Parkvakten, höra mannen muttra något om hur fint det här med Europeiska unionen är. Kunde inte uppfatta någon ironi där.

, , ,

Kommenteringen är stängd.