Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Kasbergssonen Asa hyllas

9 mar , 2009, 14.06 Julia Wiraeus

 

Rapartisten Asa kammade hem fyra priser i Basso Awards. Radiokanalen utsåg i fredags årets låt, årets klubb och så vidare i ett fullpackat Virgin Oil.

Flow blev årets händelse i stan och tjejerna i Le Corpse Mince de Francoise blev årets nykomlingar. Malin, Emma och Mia uppträdde själv på galan och har annars ett tajt spelschema just nu. Mia skriver studenten och bandet hårdlanseras runt om i världen. Men debuten kommer först nästa år – inget passande skivbolag har hittills hittats.

Klubben Top Billin lovordades, men kvällens stora hjälte var onekligen rapartisten Asa som blev årets artist, hade gjort låten Sanat ei tehnyt tätä laulua, årets album Loppuasukas och prisades i kategorin ”kulturgärning”.

Men inte för inte har han glömt bort sina rötter i Kasberget och uppträder emellanåt på den lokala pizzerian där. Fjortonåringar med falskleg blandas med lokala stammisar. Kasbergsonen har fått sitt tack, men fattas någon från prislistan? Parkvakten lyfter hatten för We love Helsinki och deras kreativa Bollywoodklubb eller varför inte fira Alla hjärtans dag med rockabilly och tangotema. Mera sånt!

Kommenteringen är stängd.