Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Rädda ungdomsgårdarna

17 okt , 2008, 16.47 Marianne Sundholm

 

Nå nu är den här, Rock’n’Roll High School-låten som ska uppmärksamma hotet mot ungdomsgårdarna här i stan. Medverkande musiker är bland annat Ville Valo, Markus Nordenstreng, Antti Lehtinen och Joel Melasniemi som vill rädda replokalerna de själva spelat i – och som Finlands framtida musikexport spelar i nu. Man kan ju bara hoppas att det hjälper.

Det är inte bara i Helsingfors som gårdarna hotas: i Tammerfors ska replokalerna i Pyynikki där 50 unga band tränar jämnas med marken för att ge plats åt, just det, parkeringsplatser. Man vill ju inte tro att det är sant. Parkvakten citerar Sylvia Bjon som uppmärksammade problemet i en ledare i Hbl i måndags:

Där Finland gärna skyltar med sina resultat i Pisajämförelser glömmer man lika ofta bort att det finns annat än skolundervisning som unga kan vara intresserade av, eftersom de inte är stöpta i samma form.

Två stora områden där man kan fånga upp energi och begåvning är idrott och musik. De kan inte underskattas om man vill ha andra mätverktyg än skolbetygen.

En viktig fråga i ledaren tål att upprepas: Är regeringens politikprogram om barns och ungas fritidsysselsättningar bara tomma ord?

Kommenteringen är stängd.