Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Bloomberg vill ha trängselavgifter

7 apr , 2008, 15.40 Tommy Pohjola

 

Borgmästaren i New York Michael Bloomberg är känd för sina rappa tag. Nu föreslår han att New York inför trängselavgifter i stil med London, Oslo, Stockholm och Rom och att avgifterna tas i bruk 2009. Om ett år, alltså.
I huvudstadsregionen finns det en hög tjänsteman på trafikministeriet som säger att håll i hästarna för först görs en utredning och hur det än blir så införs trängselavgifter tidigast om 10–15 år.
New York 1 år – Helsingfors 15 år.
Bloombergs initiativ kom förra veckan efter att hälsovårdsmyndigheterna slagit larm om trafikutsläppen. Enligt borgmästarens uträkningar ska en 8 dollars avgift minska trafiken med 6 procent. Lastbilar skulle betala 21 dollar per dag och de som bor i området med trängselavgifter , t.ex. Manhattan, 4 dollar.
Invånarna rasar, förstås. De anser att de redan betalar för vägar och annan infrastruktur genom skatterna.
Bloomberg räknar också med att trängselavgifterna ger klirr i stadens kassa och han säger att de pengarna används bland annat för att utveckla kollektivtrafiken. San Franscisco följa new Yorks exempel, skriver USA Today.

,

Kommenteringen är stängd.