Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Om en månad…

25 feb , 2008, 15.42 Marianne Sundholm

 

… händer det kanske något. Eller?

I slutet av mars – det vill säga fyra år och fyra månader efter att Rundradions förvaltningsråd godkände projektet – ska musikhusets styrelse och byggbolaget ha kommit fram till en ny konstnadskalkyl så det verkliga byggarbetet så småningom kan börja. Byggbolaget SRV Viitosets tidigare offert på 124 miljoner euro var nämligen för dyr. Priset ska sänkas. Utan att man prutar på kvalitet eller lokaler, påstås det.

Medan vi väntar på svar om hur de ska lyckas med det konststycket kan ni kolla in webcamen på byggarbetsplatsen slash lergropen. Det ser faktiskt ut att hända noll där, men det lär för tillfället byggas både servicetunnel och grundkonstruktioner.

Får vi en ny kostnadskalkyl i mars är målet att själva huset börjar byggas i höst. Så det kanske börjar hända saker i gropen – och på webcamshowen – om ett halvår?

Den som lever får se, säger de.

En kommentar

  1. Fler bilder på hur huset ska se ut hittas förresten här: http://www.musiikkitalo.fi/nxl/745/bildsida.sv.html

Kommenteringen är stängd.