Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Luddigt om kollektivtrafiken

23 feb , 2008, 16.29 Tommy Pohjola

 

De politiska partierna i Helsingfors stadsstyrelse har sent på fredagen spikat budgetramarna för 2009–2011. Det är några papperslappar med ganska allmänt hållna förbättringsförslag eller kanske man ska kalla dem regler. Om kollektivtrafiken står det så här (Parkvaktens översättning):

  • Trafikverket ska göra kollektivtrafiken snabbare genom att öka kollektivtrafikens förkörsrätt och öka särskilt den tvärgående trafiken.
  • Trafikverket ska ge bättre service (tidtabeller, natturer osv.)
  • Trafikverket utvecklar tillsammans med SAD kollektivtrafikbiljetterna.

Inte ett ord om trängselavgifterna men kanske framförallt inte heller ett ord om hur man kanske ska kunna UNDVIKA dem. För det är detta undvika som är intressant. Är det så att politikerna kan, ett valår som denna, nog gräla fram ett beslut om straff men inte slå näven i bordet och faktiskt sätta ordentligt med krut på att bygga ut metron och spårvägsnätet? Vilket är bättre för miljön? Vilket accepteras av flera väljare?

,

Kommenteringen är stängd.