Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Nå nu blev det liv i luckan

18 feb , 2008, 10.55 Tommy Pohjola

 

Ministrarna Vapaavuori, Kiviniemi och Brax har i dag publicerat på Helsingin Sanomats debattsidor ett inlägg om nödvändigheten av att skrota kommungränserna i huvudstadsregionen.
Så kul!, utropar stadsdirektörerna i Helsingfors, Esbo och Vanda i kör?
Nej.
I Esbo har Marketta Kokkonen pannan nu i djupa veck.
Det är bara fem dagar sedan Parkvakten träffade henne. Hon var så nöjd. Det var dagen efter att delegationen för det frivilliga samarbetet i huvudstadsregionen i det stora hela rott sitt jätteprojekt i hamn. Riktigt nöjd var hon över att man därmed också officiellt, trodde hon, hade satt punkt för debatten om att sudda ut gränserna och kalla alltsammans för Storhelsingfors.
Mot den bakgrunden är tajmingen för debattinlägget faktiskt lite märklig, men inte märkligare än att det verkar vara fnurror på telefontråden mellan Kokkonen och Vapaavuori. Båda är samlingspartister…

Kommenteringen är stängd.