Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Brev från Tyskland

11 feb , 2008, 22.32 Tommy Pohjola

 

”Hej,
Jag bor i Tyskland och läser HBL via nätet. Enkelt och behändigt, fast det har varit en hel del problem att läsa artiklarna nu efter nyår. Nokias framfart i Bochum har gjort livet surt för oss alla som igenkänns som finländare och det just efter att man såg upp till oss efter publicerandet av Pisastudien.
Man kan inte annat än förvåna sig över politikernas behov av att hitta på nya sätt att suga ut skatter av finländarna. Om det nu stökar till sig en liten stund på ring I och III, så är det ju barnlek jämfört med det som ses här i Westfalen och i synnerhet i trakten av Köln. Ändå har jag inte hört ett knyst om att Tyskland skulle ta i bruk trängselavgifter. Det skulle nog aldrig gå att genomföra, inte om så Angela själv skulle komma med idén.
Jag besöker Finland några gånger per år och förvanår mig varje gång över dagligvarupriserna. Här i Tyskland blir familjens veckoinköp ca 35 procent billigare än i Finland. En del beror förstås på prisskillnaden på öl & vin, men det är ungefär samma skillnad på allt annat också. Det är redan nu otroligt dyrt att bo i Hufvudstadsregionen. Nu vill man dessutom öka bördan med en ny straffavgift för folk som vill ta sig till jobbet för att föda familjen.
Man hoppas ju att det inte ska bli en likadan svacka i ekonomin som i början på 90-talet, men om det går sa illa får man hoppas att dylikt trams hamnar i skräpkorgen. Om vägtullar passade Stockholm så betyder det ju inte att de passar Helsingfors.
Hälsningar, A.”

2 kommentarer

  1. Tommy skriver:

    Nej. Se det som ännu ett inlägg i debatten. Hbl har åtminstone i några års tid aktivt lyft fram trafik- och miljöproblemen i huvudstadsregionen. Vi har gett mycket spaltutrymme åt kritik som är för och emot trängselavgifter.
    Också Parkvakten har deltagit aktivt i diskussionen.

  2. Anonymous skriver:

    Betyder publicerandet av brevet att HBL är emot trängselavgifter?

Kommenteringen är stängd.