Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Vem sparar på förnuftet?

1 feb , 2008, 11.09 Tommy Pohjola

 


foto: Cata Portin

I gårdagens Hbl skrev vi om Helsingfors stads spariver som hotar dagisköken. Organisationsenheten vid stadens ekonomi- och planeringscentral räknar med upp till 1,6 miljoner euros inbesparingar om och när stadens eget affärsverk Palmia tar över matlagningen.

I morgondagens tidning skriver vi om saneringen av metrostationen i Gårdsbacka. Kostnaderna har stigit från 3,7 miljoner euro till 6,6 miljoner euro. Sex komma sex miljoner euro. Det motsvarar cirka 40 miljoner mark, om det gör priset mera begripligt.

Det är som om vänster hand verkligen inte vet vad höger gör. Så enkelt är det dessvärre inte. Prioriteringarna spikas av de beslutsfattare som du valt in i stadsfullmäktige. En bra fråga att ställa: VARFÖR är det allmänt taget över huvud taget nödvändigt att söka inbesparingar i den här staden, och i synnerhet – måste de verkligen drabba barn och ungdomar?

ps. Socialnämnden diskuterar Palmiaförslaget igen om en och en halv vecka. Vi ligger på det, självfallet.

Kommenteringen är stängd.