Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Dagens tal: 4304 och cirka 80 procent

29 jan , 2008, 13.59 Tommy Pohjola

 

Väldigt många mår väldigt illa i huvudstadsregionen. Enligt socialverket finns nu över 4300 barn som placerats utanför hemmet i Helsingfors, Esbo och Vanda. Under 40 procent av dessa har fått ett nytt hem hos någon familj. Resten – det framgår inte klart av pressmeddelandet – bor på barnhem eller i andra liknande faciliteter med andra barn som är i samma situation.

  • Fyratusen trehundrafyra!

I en storstad blir vi aldrig kvitt alla problem. Det gör man inte ens i en liten stad. Men med pengar och smarta beslutsfattare löser man många av dem. Tänk Jokela. Tänk 16-åringen som beställde mordet på sin egen mamma.

En annan aktuell sak: Nu är det bekräftat att kvinnans euro är fortfarande mindre värd också bland stadens anställda. Lite mera exakt uttryckt är den ungefär 80 cent.

  • 80 cent!

Och huvudstadsregionens städer har som bekant sammanlagt 70 000 anställda… Läs mera i Hbl de kommande dagarna!

Kommenteringen är stängd.