Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Verkligen sfp:s initiativ?

25 jan , 2008, 13.43 Tommy Pohjola

 

Folkpartiet vill få bort de allra smutsigaste bilarna från Helsingfors centrum.

Hbl skrev den 9 januari om miljöcentralens utredning som kanske resulterar i en miljözon i centrum. Det blir svårt med övervakningen men poängen är i alla fall att där är det förbjudet att köra med fordon som smutsar mycket. Gamla rishögar ska bort och det gäller särskilt tunga fordon som bussar, lastbilar, långtradare och skåpbilar.

Initiativet, som är bra, är således inte sfp:s utan miljöcentralens och trafikplanerarnas. Tjänstemännens, alltså! Och då hade det varit korrekt att nämna att staden redan utreder ett förbud mot gamla nedsmutsande bilar. För nog känner stadsstyrelsemedlem Oker-Blom till det?

ps. Kännbara p-böter är ett snabbare sätt att ge en konkret och hård signal om att bilarna är för många. Det ska vara dyrare att ställa bilen i parken eller på en invalidplats än att fuskåka i spåran!

, ,

Kommenteringen är stängd.