Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Silly season – eller starten gick för kommunalvalet

23 jan , 2008, 10.30 Tommy Pohjola

 

Antingen är man emot eller så är man för. Kompromisser går bort i valkampanjer, vilket är lite märkligt eftersom politik är att hitta mellanvägarna det vill säga göra kompromisser. Mot den bakgrunden är det alltså inte förvånande att socialdemokraterna gjort strimlor av centrumtunnelplanen som redan slukat åtskilliga tiotals tusen euro i olika utredningar.
Fram till förra veckans fullmktigemöte har sdp med stadsplaneringsnämndens ordförande Maija Anttila i spetsen flaggat för en detaljplan med en tunnelreservation och på sin blogg fortsätter hon kampen. Anttila understryker att hon bara vill bevara möjligheten att bygga en tunnel som hon anser att skulle förvandla området kring järnvägsstationen på det sätt som bilden här ovan antyder.
Osmo Soininvaara (grön) hör till ”strimlarna” eftersom en färdig detaljplan ändå skulle binda trafikplanerarna och till slut skulle man kanske stanna för gammalmodiga lösningar. Bloggare Soininvaaras lösning är att bygga staden så att det i framtiden finns möjlighet att bygga en centrumtunnel med strategiskt placerade in- och utfarter. Med andra ord en sorts reservering det också.
I mars kommer det nya beslut om musikhuset och på något sätt känns det också som att sista ordet inte är sagt om västmetron heller. Drumsöborna rasar på sitt håll och Esbofullmäktige käbblar om den nya prislappen.
Jepp. Det är definitivt valår.

, ,

Kommenteringen är stängd.