Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Det ska kännas i plånboken

21 jan , 2008, 17.23 Tommy Pohjola

 

Tydligen är bilarna för billiga.
Parkvakten kan inte komma till någon annan slutsats efter att under söndagens kvällspromenad sett felparkerade bilar på Fredrikstorget, i backen mellan Agricolakyrkan och hundparken och på Fabriksgatans breda trottoar där som Smedsgatan slutar. 500 meter längre bort, nere vid stranden fanns det gott om parkeringsplatser.
Samma fenomen alltså att man fullständigt skiter i bondförnuft och p-regler är ett gissel till exempel utanför kafé Carusel på sommaren. Där finns en stor skylt som förbjuder parkering på kajen. Men sidu nej. För ganska många betyder det ingenting. Och då kan man ju lika bra ställa bilen på Stora Robertsgatan och delar av Mikaelsgatan som är gågator, vilket förvånansvärt många också gör.
Parkeringsvakterna är för få och polisen bryr sig inte. De har knarkbaroner att jaga och låt gå för det är en bra orsak.
P-vakterna kunde vara fler så att också sena veckoslutsskiften är möjliga. Parkeringsboten för grova p-förseelser det vill säga att parkera i parker och trottoarer och i handikapprutor ska höjas ordentligt. Det ska tammefan kännas i plånboken om man parkerar på gräsmattan: 40–50 euro är ett skämt.
Allt som behövs är ett politiskt beslut.
Sedan är det bara att börja håva in pengarna.

,

Kommenteringen är stängd.