Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Fnurror på tråden? Pajunen dementerar.

2 jan , 2008, 12.53 Tommy Pohjola

 

Jussi Pajunen, Hfrs och Marketta Kokkonen, Esbo är enligt vanligen väl underrättade källor fullständigt i luven på varandra. Det är intressant med tanke på allt tal om nödvändigheten av att öka samarbetet över stadsgränserna i Storhelsingfors.
Jag översätter här en bit av journalisten Risto Hietanens ledare om samarbetet i dagens Helsingin Uutiset:

Stadsdirektörerna i huvudstadsregionen samlades till ett sista möte i mitten av december. Avsikten var att välsigna de förslag som arbetsgruppen för frivilligt samarbete tagit fram. Det blev inget möte. Stadsdirektörerna var oeniga. Jussi Pajunen lär ha varit så förbannad på Marketta Kokkonen att han slängde mötespapperen efter sig.

Kokkonens svar kom på nyårsaftonen. Av någon anledning behövde hon understryka att Esbo är en autonom stad…

Kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen:
Itsenäisten kaupunkien luja liitto Espoon tavoitteena
550-vuotisjuhlaa viettävä Espoo määrittelee pari vuotta sitten tiivistyneen pääkaupunkiseudun yhteistyön itsenäisten kaupunkien lujana liittona, totesi kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen puheessaan kaupungin uuden vuoden vastaanotolla Kulttuurikeskuksessa 31.12. Läs mera här.

I sitt eget nyårstal krävde Pajunen att samarbetet fortsätter och fördjupas. Som vanligt alltså.
Parkvaktens kollega R. Sundberg fick också nyss tag på Jussi Pajunen. Han säger att Hietanens mötesreferat känns overkligt. Mera om det i morgondagens Hbl men – vad är det som pågår.

Kommenteringen är stängd.