Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Ingenting är gratis – men vad ska man säga då?

26 okt , 2007, 11.13 Tommy Pohjola

 

Somliga läsare och andra kommentatorer har reagerat, förmodligen helt rätt, på uppslaget om gratis kollektivtrafik. Som alla vet är det mycket få saker här i världen som är gratis. Ändå förstår jag både Päivi Lipponen (sdp) och rubrikmakaren. Hur ska man på ett annat sätt enkelt och begripligt uttrycka det faktum att den som åker spårvagn, buss, metro eller närtåg inte behöver biljett? Biljettlös kollektivtrafik? Nja, man kan ju betala elektroniskt men också då får man en biljett – sms-kvittot på betalningen. Parkvakten tar gärna emot konstruktiva och seriösa förslag på vad vi ska kalla en kollektivtrafik där kunden betalar för åkandet med skatter.
Sedan kan man också ha åsikter om huruvida trafikverket går på plus och därför borde ha råd med ytterligare biljettsubventioner, som Lipponen har räknat ut. Men det är en annan historia.

En kommentar

  1. Anonymous skriver:

    trafik för folket?

Kommenteringen är stängd.