Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

8–2 så varför slåss?

17 okt , 2007, 14.59 Tommy Pohjola

 

Inget livsområde är främmande för Parkvakten.
I dag har vi varit med om ett märkligt fotbollsevenemang. Helsingfors Sportjournalister sopade banan med de spanska kollegorna som kommit för att bevaka kvällens friendly mellan Finland och Spanien med hela 8–2 (4-0).
Matchen fick ett märkligt efterspel i form av ett slagsmål mellan två spanska spelare. Bråket fortsatte en lång stund efter slutvisslingen inne i omklädningsrummet på Finnair Stadium.
Gästernas vassaste anfallare var uppenbart missnöjd med en passning och – ja, vad fa-aan hände sedan? Hemmalagets tränare Martti Kuusela skakade bara på huvudet.
En kvalificerad gissning är att felpassningen bara var ett svepskäl för att få ryka ihop, att det egentligen handlade om varifrån man kommer och vem man ”representerar” – jämför FC Barcelona–Real Madrid.
ps. Spanjorerna är här för att bevaka kvällens match mellan Finland och Spanien på Olympiastadion. Hela journalisttruppen lär bestå av 80 personer och den har varit på resande fot lika länge som landslaget dvs sedan i torsdags. Spanien spöade Danmark på Parken i lördags. Matchen på Olympiastadion är Bollförbundets 100 års jubileumsmatch och alltså bara träning.
80 journalister!
Det säger en del om fotbollens status i Spanien.

Kommenteringen är stängd.