Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Soininvaara vill bli ny Korpinen

10 sep , 2007, 16.02 Tommy Pohjola

 

Träffade Osmo Soininvaara i dag. Det gör mig glad att denna gröna en mans think tank på allvar utmanar socialdemokraterna i deras jakt på Pekka Korpinens efterträdare.
Korpinen är biträdande stadsdirektör och ansvarig för stadsplaneringen. Han ska bli pensionär i höst och fråga mig inte hur men det är så att sossarna upplever att hans tjänst är öronmärkt med sdp-rött. Därför har somliga förklarat att Soininvaaras race är över före det ens börjat.
– Jag söker jobbet på allvar. Och om inte annat så tvingar jag socialdemokraterna att ta fram en bättre kandidat, säger Soininvaara som håller de grönas gruppanförande på onsdag kväll då Helsingfors stadsfullmäktige diskuterar stadens arkitekturpolitiska program.
Läs mera om Soininvaaras tankar kring Korpinens arv, musikhuset och gratis kollektivtrafik i onsdagens Hbl!

,

Kommenteringen är stängd.