Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Råttor med vingar

4 jul , 2007, 12.38 Marianne Sundholm

 

Jag köpte just glass i en kiosk på Esplanaden. När jag betalade (med dyra slantar, 2,20 för en liten boll!) varnade flickan för solen och måsarna. ”Ät upp den snabbt så den inte smälter bort och akta måsarna, de är kvicka.” Och visst, på kiosktaket och trafikljusen nära kiosken satt det stora klungor med måsar och spanade.

Många uteserveringar har spänt upp linor och nät för att slippa kräken men det är ju knappast ett alternativ i parker eller på stränder. Jag tror det bästa knäpet är att öva sig på att äta utomhus. Gör man det ofta kanske man blir bättre på att ducka, som en riktig anti-måsninja. Så nu tänker jag börja utsätta mig för hård träning. En stor uppoffring i det här soliga vädret.

Kommenteringen är stängd.