Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Bra fråga!

26 maj , 2007, 18.03 Tommy Pohjola

 

.flickr-photo { border: solid 2px #000000; }.flickr-yourcomment { }.flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; }.flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; }


Nya Pressen var en fin finlandssvensk kvällstidning.
Sorry. Jag kan bara inte släppa ämnet. ”Varför ska bilarna vara viktigare än barnens lekplatser och varför gör vi ingenting för ungdomen innan den knarkat ned sig? Varför ska barnträdgårdarna och daghemmen alltid lämnas att släpa efter när det är knappt om pengar?” Det låter bekant. Kunde ha sagts i Helsingfors stadsfullmäktige på onsdagen eller någon gång under kollektivtrafikkongressen. Nog var det onsdag alltid och stadsfullmäktige men den 18 december 1968. Citatet hittade jag i en fin gammal tidning, Nya Pressen, som redogjorde för fullmäktiges säsongavslutning. Hon som säger är sfp:s Margareta Aminoff. som för övrigt anser att ”man har gjort den här staden för odräglig.”
Säger Harry Lindgren, socialdemokrat:
”Jag är inte nöjd med den kollektiva trafikens utveckling”.
Liberalernas (ja, de var med då!) Aarne Välikangas fyller i: ”Staden är inte bara ett maskineri utan den omgivning där mänskan trivs. Miljön hotas av buller, avgaser, bilar.”

Suck.
1968 , alltså.

Kommenteringen är stängd.